За BRAINY

В менталната аритметика използваме японското сметало Абакус за извършване на всякакви аритметични действия и като следствие от решаването върху него, се отключва менталното смятане. За целта ние от Brainy използваме най-голямата сила на децата, а именно тяхното въображение. Чрез него те си представят сметалото по свой начин, но ние не ограничаваме тяхното въображение, а към него прибавяме логика ( те движат топчета с пръстите си, като използват специална техника и спазват правилата, разработени от Brainy). По този начин децата работят върху въображението и логиката едновременно, което с времето допринася за развитието на по-горе изброените качества.

ментална аритметика детски образователен център brainy
ментална аритметика детски образователен център brainy

Методиката на BRAINY

Методиката на Brainy е уникална, защото е разработена с помощта на руски специалисти и сертифицирани български учители, които притежават международни сертификати и се занимават с ментална аритметика от самото й начало в България, с цел нейното адаптиране към българските ученици. Нашата методика е разработена по начин, по който децата на България да могат лесно и забавно да възприемат преподадения им материал.

При метода на Brainy използваме тетрадки, на които децата решават специално подготвени задачи. Работим и с онлайн платформа, но при нас приоритет са тетрадките на хартиен носител, за да не ги отдалечаваме от стандартния метод на обучение в училище. Децата могат да използват и онлайн платформата като допълнително занимание, това им дава възможност да упражняват вече наученото.

При нас уроците не включват само и единствено решаването на аритметични задачи, а и са под формата на игра, така че за децата да бъде интересно и забавно, но най-вече да събудим у тях положителна емоция.

Обучение

Курсът, който ние предлагаме, има 8 нива, като всяко ниво продължава 3 – 4 месеца. За деца над 6-годишна възраст занятията се провеждат веднъж седмично (2 академични часа), а за деца под 6 години – два пъти седмично ( в различни дни – по един академичен час). Така детето ще свикне с вече създадения нов стил на мислене, по-лесно ще се концентрира, ще се съсредоточава, и по-лесно, дори и в движение, ще приема всякаква нова информация. Най-малката възраст, подходяща за обучение, е 5 години, но детето трябва да има определени минимални знания, за да стартира.

Обучението е подходящо за възрастовата граница 5-16 години, но ако родителите се чувстват уверени, детето може да се занимава с ментална аритметика още на 4-годишна възраст. В по-голяма (от 16 год.) възраст Менталната аритметика също допринася за развитието на личността, а доказано е от специалисти, че тя забавя развитието на болестта Алцхаймер.

Заниманията се провеждат в група от 3 до 8 деца, защото самият метод на Brainy не позволява по-голям брой, от гледна точка на концентрацията и качеството на преподаване. Групите за обучение на деца са както през делничните дни, така и през уикенда. За нас е важно да се съобразим с Вашия график.

Всяка година Brainy организира олимпиада за своите ученици, на която всяко дете получава отличие спрямо резултатите, които е постигнало.
А най-високо отличените, имат право да участват и в международни олимпиади, на които могат да премерят сили с деца от цял свят.

Запишете се онлайн за безплатна консултация или се свържете с нас

Ежеседмично, в центровете на BRAINY в София и в Пловдив, се провеждат безплатни групови презентации, както и индивидуални такива, с цел да обърнем по-голямо внимание на родителите и техните деца и да сме максимално точни в преценката си за каква група е подходящо Вашето дете.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност