Ментална аритметика

ментална аритметика детски образователен център brainy
ментална аритметика детски образователен център brainy

Ментална аритметика – Това е древна система за откриване на скрити творчески заложби у човек, на повече от 5000 години. Нейните корени се намират в Югоизточна Азия. Днес Менталната аритметика е популярна и се използва в повече 52 държави по цял свят.

Уникална система, с помощта на която Вашите деца решават всякакви математически задачи по-бързо, отколкото с калкулатор. Така те развиват много по-добре своите творчески възможности и заложби. Резултатите показват, че децата тренират своята креативност, стават по-концентрирани, развиват своето въображение, стават по-уверени в себе си и не на последно място – постигат значителен успех в училище. За тази цел, ние използваме японско сметало Соробан или познато в България още като Абакус.

За самия Абакус се знае, че негов прародител е използван преди повече от 5000 г. пр. Хр, за всякакви сметки . През годините търпи промени и придобива днешния вид. В някои държави по света (Япония, Дубай и др.) е навлязъл в образователната система.

Как менталната аритметика развива тези умения и увеличава нивото на интелигентност?

В началото децата усвояват специална техника, за да смятат на абакус, а след това визуализират абакуса и правят същите изчисления. Използвайки менталното смятане, у детето едновременно се тренират двете полукълба на мозъка, а по този начин се допринася за създаване на креативно мислене и умението да се генерират нови и нестандартни идеи.

Основна сфера на специализация на лявото полукълбо е логическото мислене, и доскоро специалистите смятаха това полукълбо за доминиращо.

Основна сфера на специализация на дясното полукълбо е въображението.

Логика

Фина моторика

Концентрация

Въображение

Аналитично мислене

Креативно мислене

Точност и бързина

Увереност в себе си

Фотографска памет

Успехи в училище

Запишете се онлайн за безплатна консултация или се свържете с нас

Ежеседмично, в центровете на BRAINY в София и в Пловдив, се провеждат безплатни групови презентации, както и индивидуални такива, с цел да обърнем по-голямо внимание на родителите и техните деца и да сме максимално точни в преценката си за каква група е подходящо Вашето дете.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност